tiistai 23. lokakuuta 2012

Kaapo-reppana

Ihan pikaista päivitystä Kaapon järkyttävästä kunnosta. Sattuu ihan jo silmiin kun sitä reppanaa tarkkailee sivuista, ja tuntuu että on ihan kädetön. Ihan näin alkuun jo, kuvamateriaalia, jotta ymmärrätte mistä puhutaan...

11.09 otettu kuva
Ylläolevassa kuvassa poika on hyvän näköinen ja mallinen vielä, mutta odottakaas seuraavaa kuvaa..

05.10 räpsästy kuva
Ihan yhtäkkiä silmien edessä Kaapo on luihistunut ja muuttunut kapisen näköiseksi. Myös luonne ei ole tällä hetkellä yhtään oma entisensä ja se saa minut surun partaalle. 

Ruokinnasta sen verran, olen vaihtanut ruoat pääosin kokonaan jo muutama viikko takaperin ja nyt odottelen innolla että ne alkaisivat hitaasti edes tuottamaan jonkin sortin tulosta. Matoja epäilin itse enimmäkseen, mutta madotettiin Kaapo 18.10 ja mitään epätavallista ulosteessa ym. ei ole näkynyt. 

Hieroja katsoi Kaapon läpi lähinnä jo meidän kaatumisen takia, ja mistään ei löytynyt mitään erikoista tai ilmiselvää kipupistettä. Oikea puoli oli vaan 'pintajumissa' mikä ihan normaalia tuommoisen kaatumisen jäljiltä. 

Nyt otetaan sitten loppuviikosta verikokeet ainakin, ja katsotaan selviääkö niistä mitään erikoista. Myös ihana Mari- toisen hepan omistaja tallilta lupasi kysäistä ell:ltä mielipiteitä asiaan, kun liikkuu hänen matkassaan. 

Jos siis jollakin jotakin fiksua kommenttia, ehdotusta, neuvoa jeesiä löytyy, niin tänne päin kiitos! Hyppään vaikka kuurakettiin, kunhan saan Kaapon taas takaisin entiselleen.

Tällä hetkellä Kaapo syö siis heinän lisäksi 

Aamulla:

0,5l kauraa
0,5l Racing Builder mix 

Illalla:

0,5l kauraa
0,5l Racing Builder mix
1 dl pellavaa 
1 dl progut
monivitamiiniliuos seosta, missä kaikki oleelliset vitamiinit
joint care sekä
valkosipulikuuri

Ja toivon kovasti, että palaute mitä tänne tulee, pysyy asialinjaisena, koska tähän tämänhetkiseen olotilaan sitä en ole itse halunnut saattaa. :)



10 kommenttia:

  1. Voi kuinka surkeen näkönen.
    Syökö kuitenkin heinänsä / muut ruoat ihan normaalisti ja halulla?
    En tiedä auttaisiko edes, mutta ootko koittanut tuota builderin määrää nostaa? Ite en koskaan ole sitä kyllä omille syöttänyt, niin en tiedä sitten miten tuon kauran kanssa, että pitäisikö sitä laskea jos builderin määrää nostaa. Kaapokin sen verran kookas, ettei suurempi määrä builderia kuulostaisi mitenkään oudolta.

    Tuskin tosin tuo laihuus nyt siitä johtuu, näyttää juurikin siltä että matoja / loisia olis mutta jos ei niin paha sanoa mitään. Kommentoimpa kuitenkin.

    Tsemppiä ja toivottavasti verikokeissa selviäisi jotain!

    -Marra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tsempeistä! Tää Builder tuli nyt peacemakerin tilalle ja lähdin sitä aika varovaisesti syöttämään ja päästy vasta tuohon litran määrään.

      Sain juuri vinkkiä, et täytyy nosta hurjasti ruoan määriä ja toivotaan että se nyt sillä alkaisi toimimaan.

      Vaikkakin iso heppa kyseessä, niin silti tottunut aina siihen, että perus heinä-vesi- yhdistelmälläkin ne pärjää ja siksi lähtenyt ehkä turhan naftisti ruokkimaan! Liikuntamäärää on sitten vastapainoisesti kans lisättävä tietty, kun ruoatkin nousee..

      Ja ruokahalut on kyllä pojalla kohdillaan, suukin näyttää ihan hyvältä eikä esim kiukuttele kuolain suussa yms. Joten en uskoisi että häiritseviä piikkejä tms löytyisi suusta, sekin vaihtoehto käynyt meinaan itsellä mielessä.

      Toivotaan että tää nyt tästä! :)

      Poista
    2. Noonni, itellä tuli tuo määrän nosto kanssa mieleen siitä, että Jassulle (147 cm säkäinen siro poni)syötin aikalailla samalla mallilla ruoat, paitsi kauraa hieman reilummin ja builderin tilalla pasture mix jota syötin 2 l päivässä.

      Tosin eihän Kaapoa ja Jassua oikein verrata voi, mutta silti.

      -Marra

      Poista
  2. Kokeile lisätä pellava 2dl päivässä ja runsaaseen veteen turvotettuna...
    Myös ohra on hyvä antaa massaa, kuten myös greenline, joka vielä maistuu useimpien heppojen mielestä hyvälle :)

    VastaaPoista
  3. miten ois rautakuuri?
    sitä suosittelen kovasti, emmi oli ihan vetämätön ja sillain jännästi kuihtui mutta rauta kuurin jälkeen
    oma heppa muuttui silmissä, silmiin syttyi säihky :) ja rupesi massa tarttumaan.
    Kalanmaksaöljy on myös ollu hyvä!
    ja myös magnesiumia vois ajatella :)
    toivottavasti ei oo mitään vakavaa!

    VastaaPoista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille vinkeistä! Ell fiksuna tyyppinä kertoi, että koska koko karsinakin on ns 'läpipaskottu' ja karva huonontunut, on kyseessä todennäköisemmin imeytymishäikkä.

    Eli näin ollen ruoan määrällä ei ole väliä, vaan nyt olisi otettava hetkeksi kaikki viljapohjainen pois ja saatava Kaapolle aminohappoja sekä melassia.

    Löysinkin netistä jo Racing Ferron, mitä todennäköisesti menen tänään jo pikemmiten töiden jälkeen katsastelemaan tarkemmin paikan päältä.
    (sisältää myös rautaa) Eli menisi rautakuurikin samassa.

    Nyt jälkikäteen ajateltuna, hassua että itsekkin ehti maalailla jo piruja seinille, eikä miettiä näin yksinkertaista selitystä kaikelle. Hope this gonna work!

    VastaaPoista
  6. Millaisesta imeytymishäiriöstä kyse? Onko joku tietty aine mikä ei imeydy?

    VastaaPoista
  7. Viljatuotteet yleisesti :) muuta ei vielä ns. Todettu.

    VastaaPoista
  8. Keliaakikkoponi, tulisipa kuntoon!

    VastaaPoista